Τα μυστικά του συναγερμού αυτοκινήτων..!
Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου συνέβη το 1896, μόλις μία δεκαετία μετά την εμφάνιση των πρώτων αυτοκινήτων με καύσιμο το φυσικό αέριο. Από εκείνη την πρώιμη εποχή έως σήμερα, τα αυτοκίνητα έχουν εδραιωθεί ως ένας φυσικός στόχος για τους κλέφτες: Είναι πολύτιμα, αρκετά εύκολο να μεταπωληθούν και να έχουν ενσωματωμένο σύστημα απόδρασης. Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κλέβουν ένα αυτοκίνητο σε κάθε 20 δευτερόλεπτα.
Υπό το φως εκπληκτικών στατιστικών στοιχείων σαν αυτό, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι τα εκατομμύρια οδηγοί έχουν επενδύσει σε ακριβά συστήματα συναγερμού. Σήμερα, φαίνεται ότι σχεδόν κάθε αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με εξελιγμένα ηλεκτρονικά, αισθητήρες, σειρήνες και συστήματα απομακρυσμένης ενεργοποίησης.
Πως λειτουργεί
Αν θέλετε να σκεφτείτε για ένα συναγερμό αυτοκινήτου στην απλούστερη μορφή του , δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ή περισσότερους αισθητήρες που συνδέονται με κάποιο είδος σειρήνας . Ο πιο απλός συναγερμός θα έχει τουλάχιστον ένα διακόπτη στην πόρτα του οδηγού , που θα πρέπει να είναι ενσύρματος, έτσι ώστε αν κάποιος άνοιξε την πόρτα η σειρήνα θα ενεργοποιηθεί.
Τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα συναγερμού αυτοκινήτου είναι πολύ πιο περίπλοκα.
Αποτελούνται από :
Μια σειρά από αισθητήρες που μπορούν να περιλαμβάνουν διακόπτες, αισθητήρες πίεσης και ανιχνευτές κίνησης.
Μια σειρήνα , συχνά σε θέση να δημιουργήσει μια ποικιλία των ήχων , ώστε να μπορείτε να διαλέξετε ένα ξεχωριστό ήχο για το αυτοκίνητό σας.
Ένα δέκτη ραδιοφώνου να επιτρέπει τον ασύρματο έλεγχο από ένα κλειδί fob.
Μια βοηθητική μπαταρία έτσι ώστε ο συναγερμός να μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και αν η κύρια μπαταρία αποσυνδεθεί.
Μια μονάδα ελέγχου του υπολογιστή που παρακολουθεί τα πάντα και ηχεί το συναγερμό - ο "εγκέφαλος " του συστήματος.
Ο εγκέφαλος σε πιο προηγμένα συστήματα είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός υπολογιστής . Η δουλειά του εγκεφάλου είναι να κλείσει τους διακόπτες που ενεργοποιούν τις συσκευές συναγερμού, σας , τους προβολείς ή κάποια εγκατεστημένη σειρήνα - όταν ορισμένοι διακόπτες ανοίγουν ή κλείνουν συσκευές ανίχνευσης ρεύματος . Συστήματα ασφαλείας διαφέρουν κυρίως ως προς τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται και στις διάφορες συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον εγκέφαλο .
Ο εγκέφαλος και τα λοιπά εξαρτήματα του συναγερμού μπορούν να είναι ενσύρματα με κύρια τη μπαταρία του αυτοκινήτου , αλλά έχουν συνήθως μια εφεδρική πηγή ενέργειας η οποία ενεργοποιείται όταν κάποιος διακόπτει την κύρια πηγή ενέργειας ( με ψαλίδισμα τα καλώδια της μπαταρίας , για παράδειγμα) . Δεδομένου ότι η διακοπή του ηλεκτρικού είναι μια πιθανή ένδειξη ενός εισβολέα , ενεργοποιεί τον εγκέφαλο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου .
Χρήσιμα εξαρτήματα εξωτερικής και εσωτερικής βελτίωσης, παντός τύπου αυτοκινήτων, φορτηγών και σκαφών.
Ηχεία
Ραδιο-CD / MP3 / DVD
Σχάρες
Βάσεις
Μπαγκαζιέρες
Κουκούλες
Ηλιοπροστασία
Συναγερμοί
Πατάκια
Καλύμματα αυτοκινήτου
Κοτσαδόροι
Εργάτες
Αισθητήρες παρκαρίσματος
Καθίσματα
Bluetooth Car Kit
Εκκινητές μπαταρίας
Φορτιστές μπαταρίας
Φορτιστές αναπτήρα