All About Cars
+30 22860 83314

Λιπαντικά Παντός Τύπου

Eneos

Gandoil

Castrol

Motul

Τα προϊόντα λίπανσης χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες:
· Τα συνθετικά, τα οποία παράγονται βιομηχανικά σε εργαστηριακές συνθήκες και αποτελούνται συνήθως από εστέρες, αλλά και άλλες ενώσεις (PAO).
· Τα ορυκτέλαια, τα οποία είναι υπολείμματα του αργού πετρελαίου με μέτρια απόδοση λίπανσης και μικρή διάρκεια ζωής.
· Τα ημι-συνθετικά τα οποία είναι κατά 10% συνθετικό και 90% ορυκτέλαιο και προσφέρουν την τριπλάσια λίπανση από ένα ορυκτέλαιο, αλλά τη μισή από ένα συνθετικό.

All About Cars

Οδηγίες συντήρησης ακινητοποιημένου οχήματος

Πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτων λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών έχουν παρκάρει μόνιμα το αυτοκίνητό τους ή το κινούν ελάχιστα, λόγω του υψηλού κόστους μετακίνησης. Ωστόσο, το ότι δεν κινείται δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται την απαραίτητη συντήρηση, έτσι ώστε να μην αρχίσουν και παρουσιάζονται σιγά – σιγά διάφορα μικροπροβλήματα με το ανάλογο κόστος. Βέβαια υπάρχουν και κάποια πάγια έξοδα που τρέχουν, όπως είναι τα ασφάλιστρα και τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία δεν υποχρεούνται ο ιδιοκτήτης να πληρώσει εφόσον έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας. Όμως σε αυτή τη περίπτωση είναι υποχρεωμένος να έχει ακινητοποιημένο το αυτοκίνητο σε ιδιόκτητο στεγασμένο χώρο και όχι στο δρόμο.
Να έχετε λοιπόν υπόψιν τις παρακάτω ενέργειες:

 • Προστασία από τις καιρικές συνθήκες
 • Πλύσιμο αμαξώματος
 • Εξαερισμός καμπίνας
 • Έλεγχος πίεσης ελαστικών
 • Αποσύνδεση πόλων μπαταρίας
 • Λειτουργία κλιματισμού
 • Ελαφρύ «λύσιμο» του χειρόφρενου
 • Προϊόντα ανά Κατηγορία

  Αναλώσιμα

  MAN, Filtron, Feedguard, Alco, NGK, Boss, Beru, Denso, Continental, Μπουζί, Φίλτρα αέρος, Φίλτρα καυσίμων, Φίλτρα λαδιού, Φίλτρα καμπίνας, Ιμάντες, Λαμπτήρες, Υαλοκαθαριστήρες, Τακάκια – Δισκόπλακες, Μπαταρίες, Μπουζοκαλώδια κα.

  Περισσότερα

  Ανταλλακτικά

  Ανταλλακτικά φανοποιείας και μηχανικά για παντός τύπου αυτοκινήτων, μηχανημάτων, φορτηγών και σκαφών, Μίζες, Ανταλλακτικά Μίζας, Δυναμό, Ανταλλακτικά Δυναμού, Injection, Πολλαπλασιαστές, Μπουζοκαλώδια, Αναφλέξεις Ηλεκτρονικές, Αντλίες Βενζίνης, Υγρών, Διακόπτες, Όργανα Ελέγχου, Βαλβίδες, Λάμπες, Φανάρια, Κόρνες, Ρελέ, Φλασέρ, Υλικά Συναρμολόγησης, Ασφάλειες,Ασφαλειοθήκες, Κεραίες, Πλατίνες, Πυκνωτές, Προθερμάνσεις, Κλιματισμός κα.

  Περισσότερα

  Αξεσουάρ

  Ράδιο-CD, MP3, DVD, Ηχεία, Σχάρες & Βάσεις αυτοκινήτων, Μπαγκαζιέρες, Κουκούλες & Ηλιοπροστασία αυτοκινήτων, Συναγερμοί αυτοκινήτων, Πατάκια αυτοκινήτων, Καλύμματα αυτοκινήτου, Κοτσαδόροι και Εργάτες, Αισθητήρες παρκαρίσματος, Καθίσματα αυτοκινήτου, Bluetooth Car Kit, Εκκινητές & Φορτιστές Μπαταρίας αυτοκινήτου, Φορτιστές Αναπτήρα αυτοκινήτου κα.

  Περισσότερα

  Χημικά - Λιπαντικά

  Συνθετικά, Ημισυνθετικά, Ορυκτέλαια, Wurth, Gunk, Permatex, STP, Technolit, Q-20, Tektane, Epoxil 136 (εποξική κόλλα δύο συστατικών), Καθαριστικό μηχανής, Γράσσο αλυσίδας, Φλαντζόκολλα, Αιθέρας, Επιδιορθωτικό ελάστικών, Υγρό πιτσιλίθρας, Γυαλιστικό ταμπλό, Αντισκωρικό, Υγρά φρένων, Καθαριστικό κλιματισμού, Κολλητικό ψυγείου, Σαμπουάν αυτοκινήτου, Γυαλιστικό ελαστικών, Αλοιφές για γρατζουνιές, Κερί Σμυριδαλοιφή κα.

  Περισσότερα

  Προστασία - Ενδυμασία

  Υποδήματα ασφαλείας, Φόρμες εργασίας, Προστατευτικά γυαλιά, Γαλότσες, Αντανακλαστικά γιλέκα, Γάντια εργασίας, Αδιάβροχα, Γενική ένδυση ασφαλείας από Panoply, Wurth κα.

  Περισσότερα

  Εργαλεία

  Wurth, Kraftwerk, KS Tools, Εργαλεία χρονισμού κινητήρων, Kit αποκόλλησης και καθαρισμού παλιάς φλάντζας, Ειδικά Καρυδάκια, Εξολκείς, Εργαλεία Επισκευής Σπειρωμάτων, Όργανα Μέτρησης και Ελέγχου, Λαμπτήρες εργασίας, Μπουζόκλειδα, Λιπαντήρες ακριβείας, Γωνιακά κατσαβίδια, Πιστόλια αέρα, Σφικτήρες διακοπής ροής σωλήνων, Ηλεκτρικό μπουλονόκλειδο, Εργαλείο εξαέρωσης φρένων κα.

  Περισσότερα

  Έλεγχος των ελαστικών

  Τα ελαστικά του αυτοκινήτου παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της πορείας του οχήματος, επειδή είναι η μόνη επαφή ανάμεσα στο δρόμο και στο όχημά σας. Γι' αυτό είναι σημαντική η καλή κατάσταση και η σωστή πίεσή τους.

  Τα σύγχρονα ελαστικά φέρουν δείκτες φθοράς που αποτελούνται από προεξοχές στο βάθος των εγκοπών τους και σας προειδοποιούν πότε αυτό το όριο κοντεύει να ξεπεραστεί. Αυτοί οι δείκτες φθοράς εντοπίζονται από τα αρχικά γράμματα TWI ή ένα βέλος στην πλευρά. Να γνωρίζετε ότι αυτό το νόμιμο όριο των 1,6 mm είναι πραγματικά και το ελάχιστο αποδεκτό για την ασφάλειά σας.
  Δεν πρέπει να οδηγείτε με ελαστικά των οποίων οι πλευρές είναι παραμορφωμένες ή σχισμένες, καθώς ο κίνδυνος να σκάσουν ή να ξεφουσκώσουν είναι μεγάλος. Τα πλευρικά τοιχώματα μπορούν να καταστραφούν μετά από κάποια πρόσκρουση στα πεζοδρόμια.
  Μια άσχημη ζυγοστάθμιση ενός τροχού προκαλεί κραδασμούς σε υψηλές ταχύτητες, το οποίο μπορεί να καταστρέψει το σύστημα διεύθυνσης.
  Κάποια μείωση της πίεσης σε ένα από τα ελαστικά (ή σε περισσότερα) χαλάει την ισορροπία του οχήματος. Παρόλα αυτά στην καθημερινή χρήση μπορεί να μην αντιληφθείτε αυτό το πρόβλημα. Για το λόγο αυτό πρέπει να ελέγχετε συχνά τα ελαστικά σας.